Haber

Seyhan ve Defne Belediyeleri Kardeş Şehir Oluyor

Seyhan Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı kararla Hatay Defne Belediyesi ile Seyhan Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması için Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’a yetki verildi.

Seyhan Belediye Meclisi’nin Mayıs ayındaki ilk toplantısında ortak komisyona havale edilen Seyhan Belediye Başkanı Akay’a Seyhan ile Defne Belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü imzalaması için yetki verilmesi önerisi oybirliğiyle kabul edildi.

İki belediye arasında imzalanacak kardeş şehir protokolü ile; İki şehrin ortasında eğitim, kültür, kırsal kalkınma, sosyal ve ekonomik bağlar kurulacak, ulusal ve uluslararası düzeyde ortak projeler hayata geçirilecek, karşılıklı bilgi, birikim ve proje ile depremin olumsuz etkileri azaltılacak. paylaşmak, sosyal hayatın normalleşmesine katkı sağlayacaktır.

Yabancı Tahviller Müdürü Burcu Çimen, meclis toplantısında konuya ilişkin Defne Belediye Meclisi kararını okudu. Karar şunları içeriyordu:

“6 Şubat 2023 tarihinde bölgemizde meydana gelen depremin ardından katkılarını ve yardımlarını esirgemeyen, bu sıkıntılı süreçte bizleri yalnız bırakmayan, huzurunda kurumsal ve bölgesel yardımlarda bulunan Seyhan Belediye Başkanımız Cemaatini ve afetten zarar gören bölge halkını Seyhan’da kucakladık.Altyapısı hazırlanan kardeş şehir bağlantısının kurulmasını gündem alarak Seyhan ilçesi halkına şükranlarımızı sunarız. Bu sıkıntılı günlerde yanımıza gelen Seyhan Belediyesi ve halkı ile aramızdaki dostluğun devamını sağlamak amacıyla belediye başkanlarımız ve belediye yönetimleri arasında kurulacak temaslarla; oybirliğiyle kabul edildi.”

kagithane-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu