Yaşam

Romantizm Olmadan Asla Diyenler İçin Yapılmış En İyi Romantik Komediler

Romantizm bazıları için kaçınılması gereken bir şeydir, bazıları için ise bir zorunluluktur. Romantizm olmadan asla diyorsanız ve romantik komedi filmlerini izlerken çok eğleniyorsanız sizin için harika bir liste hazırladık. Bu liste gelmiş geçmiş en iyi romantik komedi filmlerini içermektedir. İyi seyirler!

30. Komik Surat (Harika Macera) – 1957

Özet: Moda yayıncısı Maggie Prescott, fotoğrafçı Dick Avery’den yeni bir yüz bulmasını ister. Yepyeni ve çok farklı bir model! Dergi ekibiyle birlikte falcı vurmaya gittikleri Greenwich Village’daki bir kitapçıda çalışan Jı’yı kimse fark etmez. Ancak bu kitap kurdu, ‘entelektüel’ kızın eşsiz havası ve tatlılığı Dick’in gözünden kaçmadı.

Yönetmen: Stanley Donen

Oyuncular: Audrey Hepburn, Fred Astaire, Michel Auclair

29. İyi Şanslar Chuck – 2007

İmdb: 5.6

Sinopsis: Zavallı Chuck’ın talihsizliği şimdi 10 yaşında kendini korkunç bir şekilde gösterecek… çünkü küçük Chuck bir kızı öpmediği için lanetlendi. Ve hayatı adeta necis olan Charlie Kagan’ın bu laneti tüm hayatına yayılacaktır… Bütün hayatı alt üst olan kahramanımızın yanında olan her hanım bir süre sonra çekip gider. Üstelik tesadüf böyledir; Bu gidişin ardından gerçek kişiyi de bulur. Charlie ile birlikte olan her kadın bir süre sonra hayatının aşkıyla tanışır….

Yönetmen: Mark Helfrich

Oyuncular: Dane Cook, Jessica Alba, Dan Fogler

28. Anahtar (Sürpriz Baba) – 2010

İmdb: 6.1

Özet: 40 yaşında bekar bir kadın olan Kassie Larson suni tohumlama ile hamile kalmaya karar verdi. 7 yıl sonra, en yakın arkadaşı Wally ona tutunmak için oradadır. Ancak Wally’nin gizli bir sırrı vardır: Larson’a hamile kalacak kişinin spermiyle kendisininkini değiştirmiştir…

Yönetmen: Josh Gordon, Will Speck

Oyuncular: Jennifer Aniston, Jason Bateman, Jeff Goldblum

27. En İyi Arkadaşımın Düğünü – 1997

İmdb: 6.3

Özet: Karşı cinsten iki yakın arkadaş, tıpkı Michael ve Julianne’in yaptığı gibi birbirleriyle şu şekilde konuşurlar: 28 yaşında hala kimseyle evlenmemişlerse, birbirleriyle evlenmeye söz verirler! Julianne 28 yaşına yaklaşırken artık Chicago’da spor yazarı olan Michael’ı arayıp barışmalarının bittiğini söylemesi gerektiğini düşünürken, Michael Julianne’i arayıp dört gün sonra evleneceğini haber verir. Julianne daha sonra arkadaşına düğün hazırlıklarında yardım etmek için Chicago’ya koşar.

Yönetmen: PJ Hogan

Oyuncular: Julia Roberts, Dermot Mulroney, Cameron Diaz

26. 13 Devam Eden 30 (Keşke 30 Olsaydım) – 2004

İmdb: 6.3

Özet: Kalpten yapılan dileklere dikkat! Beklenmedik bir anda gerçekleşebileceğini anlatan keyifli bir sinema. Jenna’nın on üçüncü doğum günü partisinde, en yakın arkadaşı Lucy bir oyun oynayınca her şey alt üst olur. Erkek arkadaşı Matt tarafından alay edilen ve incitilen Jenna, otuz yaşına kadar saklanmaktan başka bir şey istemez. Ve beklenmedik bir şekilde elindeki dilek tozu sayesinde dileği gerçek oluyor.

Yönetmen: Gary Winick

Oyuncular: Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Judy Greer

25. Senden Hoşlanmıyor (Erkekler Ne Diyor, Kadınlar Ne Anlıyor) – 2009

İmdb: 6.4

Özet: Bir telefonun başında oturmuş ve daha önce sizi arayacağını söyleyen adamın geri aramasını mı bekliyorsunuz? Yoksa kız arkadaşının neden artık seninle yatmadığını anlayamıyor musun? Ya da bağınızda muhtemelen bir adım ileri gidemezsiniz. Muhtemelen, sadece o kişi senin için değil. ‘Erkekler Ne Diyor, Kadınlar Ne Yapar’ 20’li ve 30’lu yaşlarındaki Baltimore’lu bir grup ilgisiz insanın hikayesini çok eğlenceli bir şekilde anlatıyor.

Yönetmen: Ken Kwapis

Oyuncular: Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore

24. Karmaşık – 2010

İmdb: 6.5

Özet: Jane’in (Streep) üç yetişkin çocuğu, başarılı bir Santa Barbara fırını/restoranı ve on yıl önce boşandığı eski kocası avukat Jake (Baldwin) ile dostane bir ilişkisi vardır. Ancak Jane ve Jake, oğullarının üniversite mezuniyeti için kendilerini şehir dışında bulunca işler karışmaya başlar. Birlikte yedikleri masum bir yemek, akıl almaz bir şeye dönüşür’ yeni bir bağ. Jake, çok daha genç olan Agness (Bell Gölü) ile evlidir ve Jane artık diğer hanımefendidir.

Yönetmen: Nancy Meyers

Oyuncular: Meryl Streep, Alec Baldwin, Steve Martin

23. Hitch (Aşk Doktoru) – 2005

İmdb: 6.6

Özet: Aşk doktoru Alex Hitchens, erkeklerin flört etmelerine yardım ederek hayatlarının kadınını bulmalarına yardımcı olur. Sara, bir New York gazetesinde dedikodu köşe yazarı olarak çalışıyor. Her ikisi de birçok karşı cinsle donatılmıştır. Doğalarındaki uyumsuzluğa rağmen, Alex ve Sara bir ilgi geliştirmeye başlar. Sara’nın son araştırması Alex’in müvekkili ortaya çıkınca işler karışmaya başlar. Will Smith ve Eva Mendes gibi isimlerle parıldayan sinema, kaçırılmaması gereken romantik komedi tadında izleyicisiyle buluşuyor.

Yönetmen: Andy Tennant

Oyuncular: Will Smith, Eva Mendes, Kevin James

22. Aşk ve Diğer Uyuşturucular – 2010

İmdb: 6.7

Özet: Maggie, yıldızının yavaş yavaş parlamasını sağlayan sevimli aktris Anne Hathaway tarafından hayata geçirilen, sevimli, özgür ruhlu bir genç bayandır. Kimseye kolay kolay bağlanmayan bu hanımın karşı konulamaz bir çekiciliği olan Jamie’ye aşık olacağı kimsenin aklına gelmezdi…

Yönetmen: Edward Zwick

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Oliver Platt

21. Sürgülü Kapılar (Tesadüf Gibi) – 1998

İmdb: 6.7

Özet: Zamanlama, kader ve aşk üçgeni üzerine bir konsey olan ‘Silding Doors’, tesadüflerin, sıkıntılı kararların ve tekdüze hayatların devam ettiği çağdaş dünyada, birkaç saniyelik bir gecikmenin insanların hayatını nasıl değiştirebileceğini gösteren bir sinema.

Yönetmen: Peter Howitt

Oyuncular: Gwyneth Paltrow, Jeanne Tripplehorn, John Lynch

20. Bir Şey Vermeli (Aşkta Her Şey Mümkün) – 2003

İmdb: 6.7

Özet: Harry Langer, genç bayanlara tutkuyla bağlı bir müzik piyasası ineğidir. Annenin genç ve çekici sevgilisinin yazlık evinde romantik bir hafta sonu geçirmeye karar verirler. Ancak, beklenmedik sürprizler tüm hafta sonu onları rahatsız eder.

Yönetmen: Nancy Meyers

Oyuncular: Jack Nicholson, Diane Keaton, Amanda Peet

19. Bridget Jones’un Günlüğü – 2001

İmdb: 6.8

Özet: Şimdi otuz iki yaşında olan Bridget, hayatını hâlâ yoluna koyamamıştır; aradığı kişiyi bulamamıştı. Kendine bir formda kim olduğunu hatırlatmak ve tüm hareketlerini kontrol edebilmek için günlük yazmaya başlar. Bu noktadan sonra kendisini aşık olduğu iki erkeğin ortasında kararsız bir konumda bulur. İçlerinden biri dürüstlüğü ve doğruyu seçmesiyle göz kamaştıran bir adamdır. Obur ise güvenilmez ama bu nedenle çekici bir adamdır. Bridget Jones ne yapacağını şaşırmıştır.

Yönetmen: Sharon Maguire

Oyuncular: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant

18. Serendipity (Tesadüf) –2001

İmdb: 6.8

Sinopsis: Sara ve Jonathan aynı anda bir mağazadaki son eldiveni almak istediklerinde tanışırlar. Aldıkları eldiven hâlâ kimsenin malı değildir ve kimin için olduğuna karar vermek için bir kafeye girerler. Sıradan bir sohbet olarak başlayan tanışma bütün gece sürer. O gece gitmek zorundalar. Birkaç yıl sonra ikisi de başka insanlarla evlenmek üzeredir. Ancak yıllar önce birlikte geçirdikleri keyifli akşamı hatırlarlar. Artık yapılacak tek bir şey kalmıştır: birbirinizi bulun ve tekrar konuşun…

Yönetmen: Peter Chelsom

Oyuncular: John Cusack, Kate Beckinsale, Jeremy Piven

17. Seattle’da Uykusuz (The Tie of Love) – 1993

İmdb: 6.8

Özet: Karısı Maggie öldükten sonra Sam Baldwin ve oğlu Jonah, Seattle’a taşınır. Yaşadıkları ölümün acısından kurtulabileceklerini düşünürler. Ancak on sekiz yıl sonra, Sam hala yas tutuyor ve uykusuzluk çekiyor. Jonah annesini çok özlese de babasının bir an önce yeni bir hayat arkadaşı bulmasını istiyor.

Yönetmen: Nora Efron

Oyuncular: Meg Ryan, Tom Hanks, Bill Pullman

16. 50 İlk Buluşmalar – 2004

İmdb: 6.8

Özet: Henry Roth, sonsuz sayıda hanımla hiçbir bağı olmayan bir Hawaii cennetinde mutlu bir şekilde yaşayan bir doktordu. Ta ki Lucy Whitmore ile tanışana kadar. Henry ve Lucy birbirlerinden gerçekten hoşlanıyorlar ve aralarında önemli bir ilişki başlamak üzere. Ancak Lucy ertesi gün uyandığında Henry’yi tanımaz ve bu genç adamı şaşırtır. Kısa süre sonra Henry, genç bayanın kısa süreli bir hafıza sorunu olduğunu fark eder.

Yönetmen: Peter Segal

Oyuncular: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider

15. Düğün Şarkıcısı – 1998

İmdb: 6.9

Özet: Robert, hayallerini gerçekleştirmek için olağanüstü bir çaba sarf eder. Küçük yerleşim yerlerinde düğün müzisyenliği yapmaya başlayan Robbie’nin kaderi, bir düğünde garson Julia ile kesişince işler gelişir.

Yönetmen: Frank Coraci

Oyuncular: Drew Barrymore, Adam Sandler, Christine Taylor

14. Tatil – 2006

İmdb: 6.9

Özet: Iris Simpkins, Londra’da yaşayan bir gazete köşe yazarıdır. Ayrıca meslektaşı Jasper Bloom’a karşı karşılıksız bir sevgisi vardır. Noel yaklaşırken Iris’in dünyası, Jasper’ın nişanlı olduğunu ve başka bir meslektaşıyla evlenmek üzere olduğunu öğrenince alt üst olur.

Yönetmen: Nancy Meyers

Oyuncular: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law

13. Kesinlikle, Belki – 2008

İmdb: 7.1

Özet: Will Hayes, karısından boşanma belgelerini yeni almıştır. Maya, 11 yaşındaki kızını okuldan almaya gittiğinde cinsel eğitim dersi alır. Maya’nın kendisine cinsellikle ilgili sorduğu soruları kaldıramaz ve konuyu değiştirir ve annesine nasıl aşık olduğuna dair farklı hikayeler ve bir bilmece anlatmaya başlar.

Yönetmen: Adam Brooks

Oyuncular: Ryan Reynolds, Abigail Breslin, Isla Fisher

12. Bir Boy Hakkında (Bir Adam Hakkında) – 2002

İmdb: 7.1

Özet: Londralı Will güzel, zengin ve sorumsuz bir adamdır. Hanımlarla tanışmak için iyi bir yer olacağını düşündüğü boşanmış ebeveynlerle toplantılara gitmeye karar verir. Kendini boşanmış ve çocuklu bir baba kılığına sokan Will, katıldığı bu toplantılardan birinde annesi babası boşanmış olan Marcus adında bir çocukla tanışır.

Yönetmen: Paul Weitz, Chris Weitz

Oyuncular: Hugh Grant, Toni Collette, Rachel Weisz

11. Mary Hakkında Bir Şey Var (Oh Marry Vah Marry) – 1998

İmdb: 7.1

Özet: Ted Stroehmann her zaman bir eziktir. Psikiyatristini çıldırtan, mezuniyet gecesi hayalleri pantolonunun fermuarına takılan garip kişiliklerden biri o. Bu zavallı ve talihsiz adamın hayatı boyunca şans yüzüne sadece bir kez gülümsemiştir. Tüm erkeklerin hayalindeki kadın onu 17 yaşındayken buldu ve mezuniyet gecesine birlikte gitmeyi teklif etti. Ted bir fermuar felaketinden sonra o gece onunla gidememiş olsa da Mary Jenson gerçek bir tanrıdır.

Yönetmen: Peter Farrelly, Bobby Farrelly

Oyuncular: Ben Styles, Cameron Diaz, Matt Dillon

10. Sarah Marshall’ı Unutmak (Aşkzede) – 2008

İmdb: 7.1

Sinopsis: Mütevazı bir müzisyen olan Peter, televizyon yıldızı kız arkadaşı Sarah’dan ayrılmanın kaygısından kurtulmak için Hawaii’de bir kaçamak yapmaya karar verir. Gittiği bu tatil beldesinde Sarah’ı yeni kız arkadaşıyla birlikte gören Peter kendini kaybedip kıskançlık nöbetlerine girdi. Daha sonra resepsiyonist kızla yakınlaştı ve ‘çiviler ve çiviler’ taktiğini izledi. Yapımcı Apatow’un kısmen romantik komedi, kısmen de felaket filmi olarak tanımladığı Forgetting Sarah Marshall’ın senaryosunu, aynı zamanda filmin başrol oyuncusu olan Jason Segel kaleme alıyor.

Yönetmen: Nicholas Stoller

Oyuncular: Jason Segel, Kristen Bell, Russell Brand

9. Pretty Woman (Özel Bir Kadın) – 1990

İmdb: 7.1

Özet: Son derece varlıklı bir iş adamı olan Edward, gösterişli ama boş hayatından oldukça sıkılmıştır. Kendini sokaklara atarken sosyeteden oldukça çekici Vivian ile tanışır ve geceyi birlikte geçirirler. Bu sırada farklı bir karar alırlar. Bir hafta birlikte olup sevgili olarak yaşayacaklar ve bir hafta sonra yolları ayrılacak. Bu süreçte her ikisinin de hayatında büyük duygusal değişimler yaşanır.

Yönetmen: Garry Marshall

Oyuncular: Richard Gere, Julia Roberts, Ralph Bellamy

8. Punh – Sarhoş Aşk – 2002

İmdb: 7.3

Özet: Barry Egan, çekilmez 7 kız kardeşiyle birlikte yaşayan ve hayatındaki tüm boşlukları işiyle doldurmaya çalışan mütevazı bir genç adamdır. Kadınlara karşı doğuştan yetenekli olan Egan, bir gün bir hanımla tanışır. Aralarında bir şey yavaş yavaş filizlenmeye başlar…

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Adam Sandler, Emily Watson, Philip Seymour Hoffman

7. Jerry Maguire (Yeni Bir Başlangıç) – 1998

İmdb: 7.3

Özet: Jerry Maguire, Uluslararası Spor İdaresi’nin (SMI) en yüksek temsilcisi olarak Topluluğun tartışmasız başkanıdır. Jerry, sevimli nişanlısı Avery Bishop’a bağlı ve iyi bir ilgileri var. Tek sorun, Jerry’nin otomatik pilotta olması. Arkadaşlığı yeterli ama seks konusunda berbat.

Yönetmen: Cameron Crowe

Oyuncular: Tom Cruise, Cuba Gooding Jr., Renee Zellweger

6. Sende Nefret Ettiğim 10 Şey – 1999

İmdb: 7.3

Özet: Bianca, üniversitedeki herkesi etkileyen hoş bir kızdır. Ablası ise hayatı boyunca nedense erkeklerle ilgilenmemiştir. Bianca’nın hayatı da ablasının çekinik tercihleriyle şekilleniyor. Çünkü aile kuralları var. Bu kurallara göre iki kardeşin aynı anda sevgilisi olmadıkça kimsenin sevgilisi olmaz. Bianca bu durumda kendisine fayda sağlayabilecek planlar yapmaya koyulur.

Yönetmen: Gil Junger

Oyuncular: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt

5. Cesaretin Varsa Sev Beni – 2003

İmdb: 7.5

Özet: Birbirlerinin en iyi arkadaşları olan Julien ve Sophie, çocukken başladıkları garip oyuna yetişkinliklerinde de devam ederler. Bu oyun korkusuzluğu içeren bir yarış türüdür. Cesur hünerlerini göstererek birbirlerini yenmeye çalışırlar. Sophie’nin ırksal olarak ayrımcı çocuk istismarı ve Julien’in hasta annesi ve sorunlu babasıyla ilgili deneyimleri, ikisini daha da yakınlaştırır.

Yönetmen: Yann Samuell

Oyuncular: Guillaume Canet, Marion Cotillard, Thibault Verhaeghe

4. Aslında Aşk (Aşk Her Yerde) – 2003

IMDB: 7.6

Sinopsis: İster dünyanın otoriter lideri, ister kitleleri büyüleyen bir rock yıldızı olun, sanki ortaya çıkacak gibi: Aşktan kaçamazsınız! İşte Noel’den iki ay önce günümüz Londra’sında gerçekleşen farklı olaylara odaklanan ‘Love is Everywhere’ adlı bu sinemada aşkın büyüklüğünü anlatan bir yapım var. .. Muhtemelen ‘Aşk Her Yerde’nin başrolünde ‘Aslında Aşk’ var…

Yönetmen: Richard Curtis

Oyuncular: Hugh Grant, Liam Neeson, Martine McCutcheon

3. Harry Sally Tanışınca (Harry Sally Tanışınca) – 1989

İmdb: 7.7

Özet: Bir gezi sırasında tanışıp tanışan Harry ve Sally adlı iki genç, üniversiteden bizzat mezun olduklarını ancak daha önce hiç tanışmadıklarını anlarlar. Bu keyifli sohbet sırasında konu ikili bağlara gelir ve iki karşı cinsin arkadaş olup olamayacağı konusunda uzun uzun tartışırlar. Sonuç olarak arkadaş olamazlar. New York’a vardıklarında ayrılırlar ve ikisi kendilerine ait farklı hayatlar yaşamaya devam ederler. Şans yollarını yeniden birleştirene kadar…

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher

2. Silver Linings Başucu Kitabı (Umut Işığım) – 2012

İmdb: 7.7

Özet: Eski bir tarih öğretmeni olan Pat Salitano (Bradley Cooper), hayatında değer verdiği her şeyi bir günde kaybetmiş bir adamdır. geçirdiği büyük bir travma sonrası patlıyor ve mahkeme kararıyla 8 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görüyor. Çıktıktan sonra hayatını düzene koymak şartıyla ailesinin evine yerleşen Pat’in tek amacı düzgün bir adam olmak, işini geri almak ve bu sayede karısı Vicky’yi geri kazanmaktır.

Yönetmen: David O. Russell

Oyuncular: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro

1. Şımarık Kızım – 2001

İmdb: 8

Konu: Kyun-woo, sıradan bir öğleden sonra evine döner, metroda hoş bir kızla karşılaşır. Ama kız çok sarhoş ve dengesini bile sağlayamıyor. Kyun-woo, kızı tren raylarına düşmekten kurtarır ve trene binmesine yardım eder. Trenin diğer sakinleri samimi pozlarından dolayı kendilerini sevgili sanıyorlar. Bu yanlış anlaşılma çiftin hayatındaki birçok şeyi değiştirecektir.

Yönetmen: Jae-young Kwak

Oyuncular: Gianna Jun, Cha Tae-hyun, Mu-yeong Lee

ula-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler