Haber

İBB Başkan adayı Kurum, “Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyon Toplantısı”nda konuştu: (3)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı adayı Murat Kurum, 9 yeni gelişmiş biyolojik arıtma tesisini kente kazandıracaklarını belirterek, “Böylece sadece içme suyumuzu değil, aynı zamanda içme suyumuzu da değiştirmiş olacağız. marmara denizimizin kaderi. 5 yılın sonunda marmara denizine bir damla atık.” Su gitmeyecek.” dedi.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye Asır İstanbul Vizyon Toplantısı”nda konuşan Kurum, ilk kez açıklayacakları yeni projelerden bahsetti.

Kurum, bu müjdeyi ilk kez burada paylaştığına işaret ederek, “Kentsel dönüşüme özel 100 bin sosyal konut üreteceğiz ve bunları dönüşüme girecek ev sahiplerine çok düşük fiyatlarla kiralayacağız. 39 ilçe faydalanacak. Bu projede evler kesinlikle satılmayacak, ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza çok uygun fiyatlarla kiralanacak.” dedi.

Böylelikle İstanbul’daki yüksek kira fiyatlarından alt gelir grubundaki insanları koruyacaklarını anlatan Kurum, “En riskli mahallelerimizden başlayarak 39 ilçemizin tamamında kentsel dönüşüm ofisleri kuracağız. Merkezi Afet Projesi’ni hayata geçireceğiz. Risk Yönetim Sistemimiz İstanbul’da meydana gelebilecek bir felaket durumunda, “Ne zaman adım atmamız gerektiğini anında bileceğiz.” dedi.

Kurum, İstanbul’un her caddesini, her binasını görmelerini sağlayacak “İstanbul Dijital İkizi”ni hayata geçireceklerini, 39 ilçedeki toplantı alanlarının alt ve üst yapısını afete hazır hale getireceklerini belirtti.

Toplantı alanlarında 2 milyon kişiye hizmet verilecek

Afetin ardından 6 saat içinde hizmetlerin devreye gireceğini anlatan Kurum, normal zamanlarda vatandaşların kreş veya kütüphane olarak gördüğü alanların, afet döneminde portatif sağlık ekipmanları, jeneratör, kafeterya ve barınma üniteleriyle kalıcı yaşam alanı olarak kullanılacağını belirtti. felaket.

Kurum, afetlerde toplanma alanlarıyla ilgili olarak, “İstanbul’un her yerinde kuracağımız toplanma alanlarında 2 milyon kişiye hizmet vereceğiz. Atatürk Havalimanı’nda yeni bir afet yönetim merkezi kuracağız. Bu merkezde mevcut tam kapasitemizden, Donanımlı hastane kompleksinden yardım ve tıbbi malzeme lojistiğine, afet yardımına kadar “En çok ihtiyaç duyulan hava, kara ve deniz yollarına bağlantı noktaları olacak.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da 9 lokasyonda afet müdahale merkezleri

Lojistiği yönetmeleri gerektiğini vurgulayan Kurum, İstanbul’da 6 yeni lojistik destek merkezi kuracaklarını söyledi.

Kurum, “Toplam sayıyı 7’ye çıkaracağız ve olası bir afet durumunda İstanbul’un gıda ve tıbbi malzeme ihtiyacının tamamını kesintisiz olarak buradan sağlayacağız. Afet müdahale merkezlerimizi 9 noktada kuruyoruz. itfaiye, sağlık birimi ve iletişim altyapısı.” dedi.

Şehirde 2 yeni acil hastanesi

Murat Kurum, İstanbul’da 2 acil hastanesinin bulunduğunu belirterek, “Ayrıca İstanbul’a biri Arnavutköy’de, diğeri Pendik’te olmak üzere iki yeni acil hastanesini kazandıracağız.” söz konusu.

Kurum, afetlerde acil müdahale ekiplerinin konaklayacağı, normal zamanlarda kalacak yer bulamayan hasta yakınlarının ücretsiz faydalanacağı Anadolu ve Avrupa yakasında dörder adet olmak üzere 8 hasta yakını konaklama merkezinin hemen inşa edileceğini belirtti. ücretli.

Afet Bilinçlendirme Akademisi kurulacak

Afet konusunda eğitimin şart olduğunu vurgulayan Kurum, “Afet Bilinçlendirme Akademisi’ni kurarak tüm İstanbulluların bu bilince ulaşmasını ve günlük yaşamlarında depreme odaklanarak bu bilinçle hareket etmesini istiyoruz.” dedi.

İklim değişikliğinin neden olduğu felaketlerle yenilikçi planlamayla mücadele edeceklerini belirten kurum, önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri bir başka tanıtım toplantısında bu konudaki çalışmaları paylaşacaklarını kaydetti.

“Haksız yere işten atılan işçilerimizi geri alacağız”

Kurum, söz verebilecekleri ama yerine getiremeyecekleri hiçbir şeyin olmadığını söyledi.

Haksız yere ihraç edilen işçileri geri alacaklarını belirten Kurum, “Onlar ‘adalet’ diyorlarsa biz onlar gibi haksızlık etmeyeceğiz. Kimseyi haksız yere işten çıkarmayacağız.” Sanki konuşuyordu.

0-6 yaş arası çocuklar ve ebeveynlerine ücretsiz ulaşım

İBB Lider adayı Murat Kurum, gece ve hafta sonu çalışan ailelere müjde vereceğini belirterek, her mahalledeki çocuklara kreş hizmeti vereceklerini, 24 saat nöbetçi kreş hizmeti vereceklerini söyledi. Polis memurları, doktorlar, hemşireler ve tüm gece çalışanları için haftanın 7 günü.

0-4 yaş arası çocuğu olan annelere verilen ücretsiz ulaşım hakkını Aile Kartı ile değiştireceklerini belirten Kurum, “Artık yaşı 0-6’ya çıkarıyoruz, babalarımıza da ücretsiz seyahat hakkı veriyoruz. çocuklarıyla birlikte.” söz konusu.

“İlk işini kuran 100 bin girişimci kadına 100 bin lira hibe vereceğiz”

Kurum, İstanbul’da su kullanımında adaleti sağlamakta kararlı olduklarını, bunun için hane sayısına göre adil su tarifeleri uygulayacaklarını belirtti.

Kişi başına düşen gelirin arttığı, herkesin ürettiği, ev ekonomisinin güçlendiği bir İstanbul istediklerini anlatan Kurum, “İstanbul kadınları artık bu şehrin işveren kadını olacak. Hangi sektöre girmek isterlerse onlara destek olacağız.” İlk işini kuran 100 bin girişimci kadına 100 bin lira hibe.” “Kadınlarımız burada üretecek, istihdama katkı sağlayacak, ev ekonomisine ve İstanbul’a katkı sağlayacak. Biz de bu ürünlerin pazarlanmasında onlara destek olacağız.” dedi.

İlkokul öğrencilerine beslenme ve ücretsiz ulaşım desteği

İlkokul çocukları için okullara besin takviyesi yapacaklarını belirten Kurum, ilkokul öğrencilerine ulaşımı da tamamen ücretsiz sağlayacaklarını belirtti.

Murat Kurum, okulların hijyenik ve güvenli olacağını, Büyükşehir Belediyesi olarak okulların temizliği ve güvenliği konusunda her türlü talebi yerine getireceklerini kaydetti.

Gençlere müjde: “Ulaşımda yüzde 40 indirim”, öğrencilere “yılda iki kez otobüs bileti”

Gençlere yönelik projelerine değinen Kurum, müjdeli haberlerini ise şöyle sıraladı:

“Bu şehri ‘Gençlerin İstanbul’u’ haline getirmek istiyoruz. İstanbul’umuzu gençlerin ve üniversite öğrencilerinin doyasıya yaşayabileceği bir şehir haline getirelim. Bu şehri eğitim almanın, üniversite okumanın çok keyifli olduğu bir şehir haline getireceğiz. İstanbul kartlı gençlerimize seyahat hakkı noktasında, “Söz verdiler ama tutmadılar. 1 Nisan sabahı gençlerimize ulaşımda yüzde 40 indirim uygulayacağız. Yine belediyemize ait sosyal ve spor tesisleri de yüzde 50’ye varan indirimle gençlerimizin hizmetinde olacak.”

Murat Kurum, hiçbir gencin anne ve babasına, kardeşine hasret kalmayacağını, yılda iki kez memleketlerine giden öğrencilerin otobüs biletlerinin yarısının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını kaydetti.

“İlk kez evlenecek kardeşlerimize 50 bin lira beyaz eşya yardımı yapacağız.”

İBB Başkan adayı Murat Kurum, kış geldiğinde öğrencilerin harcamalarının arttığına dikkat çekerek, öğrenci evlerine ayda 25 metreküp doğalgaz desteği vereceklerini söyledi.

Bu şehirde yaşamanın ve aile kurmanın zor olmayacağını, bu şehrin endişe yerine mutluluk getireceğini vurgulayan Kurum, “Bu amaçla evlenecek genç kardeşlerimizi unutmayacağız. İlk kez evlenecek kardeşlerimize 50 bin lira beyaz eşya yardımı yaparak yanlarında olun.” söz konusu.

“İlk İş-İstanbul” Projesi ile gençlere iş imkanı sağlanacak

Murat Kurum konuşmasına şöyle devam etti:

“‘Sermayeyi nereden bulacağım?’ Soruna son vereceğiz. ‘İlk işim’ kampanyasıyla ‘İşini tanımla, destek al’ diyeceğiz. İş kolunu belirleyip destek alan girişimcilerimize belediyeden 100 bin lira hibe vereceğiz. İstanbul’un en merkezi bölgelerinde ‘İlk Ofisiniz Bizden’ uygulamasıyla genç girişimcilerimize tam donanımlı, 100 bin kardeşlerimize tam donanımlı, paylaşımlı ofisler kazandıracağız. gençler, sıcak bir ortamda mesleklerini icra edebilecek, toplantılarını gerçekleştirebilecek.’İlk İş-İstanbul’ Projesi ile sosyal yardım projelerine katılan gençler ve genç öğretmen adayları, okurken iş hayatına atılabilecek. . İstiyorum.’ “‘Başvuran ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize her yıl artan, bu yıl 10 bin lira olmak üzere eğitim bursu vereceğiz’ diyen gençlere iş imkânı sağlayacağız.

Üniversite öğrencilerinin İstanbul halkıyla iç içe olmasını ve tüm İstanbul’un bir arada olmasını istediklerini belirten Kurum, “Bu anlamda saati 200 liralık harçlığımıza ve gelirimize katkı sağlayacak bir projedir. Üniversite öğrencileri, yarı zamanlı olarak İstanbul halkına hemen her alanda sağlayacakları desteğin yanı sıra.” “Olacağız.” dedi.

“3 büyük yaşlı ve engelli yaşam merkezi kuracağız”

Yaşlı ve engellilere yönelik projelerine de değinen Kurum, her iki kıyıda da 3 büyük yaşlı ve engelli yaşam merkezi kuracaklarını belirtti.

E-sağlık takip sistemi ile yaşlıların her adımında yanlarında olacaklarını ve 75 yaş üstü yaşlıları online olarak takip edeceklerini belirten Kurum, gıda ve temizlik konusunda da 7/24 yaşlıların hizmetinde olacaklarını söyledi. evde takviyeler.

Kurum, bakıma muhtaç yaşlı ve engellilere yönelik de geçici bakım hizmeti vereceklerini kaydetti.

İhtiyaç sahibi emeklilere 2 bin 500 lira destek ödemesi

Emeklilere güzel haberleri olduğunu belirten Kurum, “İhtiyaç sahibi emeklilerimizin İstanbul kartlarına her ay 2 bin 500 lira destek ödemesi yapacağız. Emeklilerimizin her an her zaman yanında olacağız.” söz konusu.

İçinde müzik okulunun da bulunduğu Element Bağımlılığı Tedavi ve Rehabilitasyon Köyü kuracaklarını belirten Kurum, ayrıca 10 yeni engelsiz yaşam merkezi kuracaklarını belirtti.

Kurum, engelli spor branşlarının sayısını artıracaklarını, İstanbulkart ile engellilere avantajlı hizmetler sunarak engelli istihdamını artıracaklarını belirtti.

Unutulmaya yüz tutmuş, usta-çırak bağının sona ermek üzere olduğu işlerde iş garantili usta eğitimi vereceklerini belirten Kurum, İSMEK’i özüne döndürerek müfredatını zenginleştireceklerini, İstanbul’da meslek sahibi olmak isteyip de kolunda altın bilezik olmayan kimse kalmasın.

Sözleşmeli ve özel okul öğretmenlerine indirimli ulaşım

Öğretmenlere seslenen Kurum, “Bundan sonra özel okul ve sözleşmeli öğretmenlerimize de indirimli ulaşım desteği sağlayacağız” dedi. dedi.

Kurum, “Hababam Sınıfı” sinemalarıyla özdeşleşen Ahmet Ratıp Paşa Konağı Çamlıca Kız Lisesi binasını yeniden canlandırarak öğretmenlerin faydalanacağı bir sosyal tesise dönüştüreceklerini belirtti.

“Sürdürülebilir su yönetimi” vaadi

İstanbul halkına “Sürdürülebilir su yönetimi” vaat ettiğini belirten Kurum, iklim değişikliği nedeniyle tüm dünyada afetlerin sıklığının ve şiddetinin arttığına, su kaynaklarının her geçen gün azaldığına dikkat çekti.

Mevcut İBB yönetiminin İstanbul’a 1 metreküp bile yeni su kaynağı sağlamadığını belirten kurum, İstanbul’un su kaynaklarının gelişmediğini ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

“İstanbul’un su kapasitesini yüzde 21 artıracağız”

Mevcut İBB yönetiminin, Marmara Denizi konusunda vaat edilen hiçbir adımı atmadığına dikkat çeken Kurum, şunları kaydetti:

“Haliç’i ve Marmara Denizi’ni koruyacak Silahtarağa İleri Atıksu Arıtma Tesisi Projesini göreve gelir gelmez durdurdular. Üstelik bunu tuhaf bir temel atma töreniyle yaptılar. İşte ben burada millete söz veriyorum” İstanbul’un. Göreve gelir gelmez ilk işimiz Silahtarağa Tesisi’ni tamamlamak olacak. İstanbul’un şanına yakışır bir temel atma töreniyle başlayacağız. Haliç’imizi ve İstanbul’umuzu eski günlerine kavuşturacağız. Bununla kalmıyoruz. 9 yeni ileri biyolojik arıtma tesisini bu şehre kazandıracağız. Böylece sadece içme suyumuzun değil, Marmara Denizimizin kaderini de değiştireceğiz. “5 yılın sonunda bir damla bile su yok. Atık sular Marmara Denizi’ne gidecek.”

6 yeni içme suyu barajı ve 64 yeni su deposu kuracaklarını belirten kurum, “27 adet içme suyu terfi istasyonunu hizmete açacağız. 700 kilometrelik isale hattını şehrimizin ihtiyaç sahibi bölgelerine ulaştıracağız. Bu sayede İstanbul’un su kapasitesini 5 yılda yüzde 21 artıracağız ve’ “Su sıkıntısı yaşanmayacak bir İstanbul sözü veriyoruz.” dedi.

(Devam edecek)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler